Това, което правите след работа, е от огромно значение!

В тази статия искаме да ви споделим как според Джак Ма можете да станете успешни. Разберете най-важното, което трябва да знаете, ако искате да промените начина си на живот.

⏰ Време за прочит: 3 минути

Какво правите вечер след работа? Нямате кариерно развитие от известно време? В това отношение Джак Ма има няколко прости правила, които биха ви помогнали.

Най-вероятно и вие сте от хората, които нямат време, защото работят до 6, докато се приберат и вечерят, става 7.  Истината е, че това, което правите вечер след работа, е от огромно значение.

Много е важно какво правите всяка вечер!
– Джак Ма

Най-вероятно сте и от хората, които си лягат около полунощ. Сметнати грубо това са 5-6  свободни часа след работа. Какво правите през това време?

И вие ли се залъгвате, че кариерата ви зависи от това какво правите на работа? Други хора пък мислят, че кариерното им развитие зависи само от шефа и компанията.

Съответно, ако той не ги повиши – не струва.

Истината е…

Kариерното ви развитие зависи само и единствено от вас самите.

 

Какво споделя Джак Ма за кариерното развитие?

 

Не можете да обвинявате работата си, че нямате развитие в живота. Не бива да хвърляте и обвинения върху фирмата, че не се грижите за живота си.

Джак Ма още споделя, че е завършил колеж, но е искал да стане дизайнер. Съответно се е упражнявал всяка вечер, допълнително, за да може да подобри уменията си.

Това усъвършенстване отнема много време, но при всички положения ви приближава една идея повече към крайната цел.

Разказва как негов приятел е бил политик, но се интересувал от предприемачество. Отделял е много време в четене на книги и статии, за да обогати знанията си. В крайна сметка е основал компания, която в последствие продал за много пари.

 

Джак Ма - личностно развитие

 

Трябва ли да има баланс?

 

Необходимо е и да почивате, това е ясно. Има хора, които „прегарят“ (burn out) от много работа, други пък се мотивират. Трябва да намерите какво ви държи на гребена на вълната.

Намерете този баланс. Ако имате семейство, то вие трябва да прекарвате вечерта си с тях.

Дори и да сте сам, също трябва да използвате разумно свободното си време.

Това време, което отделяте за себе си.

Ходете на фитнес, срещайте се с приятели, забавлявайте се сам като играете любимата си игра на плейстейшъна, медитирайте или каквото ви харесва.

Дори и гледането на филм може да ви се отрази добре. Има неща обаче, които не трябва да правите.

И те са….

Не гледайте всяка вечер сериали, не играйте всяка вечер игри, не губете времето си в безумно скролиране във Facebook.

Четете повече и всичко коренно ще се промени!

Тук тънкият момент е да не прекалявате с нещата, които ви дават този баланс в живота.

Ако получавате 1 час на ден знания по дадена тема, една година по-късно ще знаете повече за нея от 99,999% от хората в света
– Тони Робинс

С отделянето на 1 час на ден за четене, лесно може да прочитате по една книга за седмица-две. Няма да станете толкова лесно експерти, но ще знаете повече.

От 19:00 до полунощ, вие сте у дома. Въпреки физическата и психическата умора, можете да правите каквото поискате, да работите за мечтите си.

Започнете промяната от днес! 

You might also like
avatar
  Subscribe  
Notify of