[Many Chat] Как да си инсталираме Facebook Messenger бот?!

⏰ Време за прочит: 4 минути

В тази статия ще ви представя най-лесния начин да създадете Facebook Messenger бот. Many Chat е решението за вас, ако вие имате нужда от това за вашия бизнес или уеб сайт. След тестовете, които направих мога да кажа, че безплатната версия разполага с абсолютно всичко необходимо. С него вие може да изпращате съобщение, пускате реклама, да получавате анализ за всички ваши действия и тези на последователите ви.

За кого е предназначен Facebook Messenger бот?

Всеки бизнес може да намери приложението на този толкова умен бот, който тепърва ще навлиза в дигиталния маркетинг. Нещата с него стават много автоматизирано и е много удобен. Хората с онлайн магазини например имат възможност да използват Many Chat за реклама на техните продукти. Също така за информиране на клиентите им за действащи промоции, специални акции за всички, които използват бота. Други биха използвали функциите на бота за упътване и информиране на потребителите си.  Да вие все още може да използвате Email Маркетинг и да изпращате оферти по пощата, но за мен Many Chat е бъдещето.

Как се инсталира ?

Това може би е най-лесният бот за инсталиране. Просто няколко кликвания на бутони и сте готови. След това просто поставяте кода най-отгоре в head таг-а на страницата ви. Инсталацията отнема около 5 минути.

manychat

Какви функции има?

Както споменах в началото има и платена версия, но ако ще използвате само основните маркетингови инструменти или като нюзлетър услуга не ви трябва да заплащате.

Нека набързо прегледаме нещата, които ще ви покажа сега:

  • Съобщенията
  • Инструмента за набиране на фен база
  • Autoposting
  • Live Chat

Съобщенията

Facebook Messenger бот

Настройването му е много лесно, както всичко останало с този бот. Съответно имате няколко различни инструмента за съобщения.

Текст – Няма какво толкова да обяснявам по този инструмент. Чист текст, все едно го получавате от ваш приятел. Може да добавяте до 3 бутона към текста, така че да завържете разговор с вашите потребители или ако искате обратна връзка по даден въпрос.

Снимка – Отново това е опция, която може да изпращате или получавате от ваш приятел в месинджъра. Освен снимка може да изпращате тук и гифчета, с които да ангажирате аудиторията.

Списък – Това нещо със сигурност не сте го виждали. Този списък не е вертикален обаче и да заема място от статии, а е като Карусел постовете и рекламите.

Това са по-основните инструменти, но на снимката по-горе може да видите също и Аудио и Видео – подобни на тези от чатовете с приятели. Също така може да изпращате и файлове. Общо взето може да правите ВСИЧКО!

Инструмента за набиране на фен база

Мечтата на всички маркетолози… Да, ManyChat има инструмент, с който ще събирате последователи, на които после ще изпращате и съобщенията. Сега ще разгледаме тези функции, за да ви стане ясно как да ги използвате.
Най-хубавото от цялата работа е, че вие може да гледате кой инструмент как се представя и съответно да го заменяте с друг, ако той е неефективен.growth-tools

Съответно може да имате 3 активни инструмента за събиране на последователи при безплатната версия, което е напълно достатъчно. Тук бих ви посъветвал да гледате процента на конверсиите, които е направил и да го държите максимално висок. Също така не бъдете прекалено досадни и не настройвайте бота да се показва прекалено често или постоянно. Със сигурност ефекта ще бъде обратен и няма да привлечете хора към бота, а ще ги изгоните от сайта си. Бъдете внимателни!

growth-tools-option

Както виждате имате доста инструменти, които могат да ви помогнат.

Autoposting

Тази функция ви позволява да споделяте на аудиторията си съдържание от другите ви канали – Facebook, Youtube, Twitter и RSS. Разбира се, че щеше да бъде добре да имаме и някои други допълнителни източници, но като за безплатен бот ще трябва да се задоволим с това, което има.
Вие бихте ли използвали този инструмент вместо Newsletter? Ще очакваме вашите коментари на нашата фейсбук страница, за да разберем какво мислите за бъдещето на Facebook Messenger Bots. Освен това, може да хвърлите и един поглед на предишната ни статия от рубриката #breaking social.

 

You might also like

Comments are closed.