Facebook пускат нов вид реклама

0
⏰ Време за прочит: 1 минути

От Facebook обявиха, че пускат нов рекламен продукт, който ще разшири елементите на традиционния маркетинг каталог.

За първи път това бе съобщено от Business Insider, а новия тип реклама идва с името “Lifestyle template” и ще позволи на потребителя да добави интеркативно изображение, на което са представени предпочитаните продукти. Ще видите сходни неща с Facebook колекциите, но и самата идея за този тип реклама идва от там.

lifestyle templates

Може да добиете представа каква е последователността на този процес. Рекламата ще излиза така, както е показано на първото изображение (вляво) във вашия News Feed. След като изберете вече продукт ще може да видите разширен дисплей с продукти, както сме ви показали по-долу.

lifestyle

Сякаш в този вид реклама е комбинация между Колекциите на Facebook и “Shopping Tags” на Instagram, която опция дава повече информация за конкретни елементи в самото изображение.

collections tags

Определено това насочва рекламите към каталог формат – което беше и фокосът на Facebook.

Опцията също така има за цел да подобри по-нататъшното пазаруване във Facebook, осигурявайки директна връзка с онлайн магазина на рекламодателите.

Това е интересно въведение, което представя нови възможности за презентация от рекламодателите във Facebook. Определено това ще се хареса на хората, защото дава възможност на бизнесите да създават по-голямо усещане към продуктите си. Би било интересна опция за подобряване на визията на вашата реклама.

You might also like
avatar
  Subscribe  
Notify of

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy