1 min readFacebook пускат нов вид реклама

0

От Facebook обявиха, че пускат нов рекламен продукт, който ще разшири елементите на традиционния маркетинг каталог.

За първи път това бе съобщено от Business Insider, а новия тип реклама идва с името „Lifestyle template“ и ще позволи на потребителя да добави интеркативно изображение, на което са представени предпочитаните продукти. Ще видите сходни неща с Facebook колекциите, но и самата идея за този тип реклама идва от там.

lifestyle templates

Може да добиете представа каква е последователността на този процес. Рекламата ще излиза така, както е показано на първото изображение (вляво) във вашия News Feed. След като изберете вече продукт ще може да видите разширен дисплей с продукти, както сме ви показали по-долу.

lifestyle

Сякаш в този вид реклама е комбинация между Колекциите на Facebook и „Shopping Tags“ на Instagram, която опция дава повече информация за конкретни елементи в самото изображение.

collections tags

Определено това насочва рекламите към каталог формат – което беше и фокосът на Facebook.

Опцията също така има за цел да подобри по-нататъшното пазаруване във Facebook, осигурявайки директна връзка с онлайн магазина на рекламодателите.

Това е интересно въведение, което представя нови възможности за презентация от рекламодателите във Facebook. Определено това ще се хареса на хората, защото дава възможност на бизнесите да създават по-голямо усещане към продуктите си. Би било интересна опция за подобряване на визията на вашата реклама.

You might also like
avatar
  Subscribe  
Notify of