Най-големият спад в органичния рийч на Facebook е факт.

0
⏰ Време за прочит: 2 минути

Facebook започнаха мащабните си промени по News фийдовете като вече в 6 държави са пуснали тяхното ново откритие – Explore Feed.

Това ще достигне всички потребители по света, ако теста се окаже успешен. Потребителите от Словакия, Шри Ланка, Сърбия, Боливия, Гватемала и Камбоджа ще може да виждат публикациите от страници не в News Feed, а в Explore Feed. Това означава, че в основния поток на публикации те ще виждат само приятелските постове и спонсорираните публикации.

Aко искаме нашите публикации да се виждат от потребителите и феновете ни, съответно си плащаме..

Какви са последствията?

Притежателите на фейсбук страници виждат драматичен спад в органичния трафик. Анализите, които са направени след това въведение показват, че органичното достигане е спаднало с около 2/3 в сравнение с преди.

Активността на 60-те най-големи словашки Facebook страници. Източник: CrowdTangle

60-те най-големи словашки медийни страници имат 4 пъти по-малко engagements (харесвания, коментари, споделяния) при теста. Така изглежда положението и в Камбоджа и Гватемала.

Това разбира се е просто регионален тест и не се знае кога той ще приключи, казаха още от Facebook.

Разбира се, има много бъгове, които трябва да бъдат изчистени. Например повечето потребители вероятно не виждат публикации от хора, които следват, а не са техни приятели. Те са скрити в старата секция Feed Pages, която все още стои и не е премахната.

Цялото това нещо продължава от около 4-5 дни. Някои потребители имат това нововъведение от няколко седмици. По-голямата част от хората обаче имат нововъведението от официалното стартиране на “Explore Feed”, което беше в четвъртък.

Обновена:

Има хора, които сигнализираха на Facebook, че не виждат Explore Feed бутона, но и постовете от страниците, които са харесали мистериозно изчезнали. Други пък имат достъп до Explore Feed, виждат популярно съдържание от други страници, но не и от страници, които те самите са харесали.

You might also like
avatar
  Subscribe  
Notify of

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy