5 важни съвета за студенти оглеждащи се за мечтаната работа

⏰ Време за прочит: 4 минути

За да си намериш добра работа още в началото след своето завършване е доста трудно, така че намирането на вашата мечтана работа е още по предизвикателно. По-голямата част от завършилите, които имат добра  работа са или с връзки или са с огромен късмет.

Вече завършването на престижен колеж не е достатъчно и това със сигурност няма да ти гарантира добър пост в дадена фирма. Университетите не предлагат намирането на работа по специалността. Разбира се документът е едно от нещата, които ще ви се искат при кандидатстване за работа.

Може би ще се изненадате, а може би не, но 44% от новото поколение са частично заети. Много от тези талантливи и умни хора са принудени да работят за минимална заплата или на половин работен ден. Сега разбирате може би, че да сте умен и талантлив не е достатъчно.. трябва да сте и креативен, за да ви забележат в тълпата!

мечтана работа

Сега ще споделя с вас няколко съвета, които може да ви помогнат при търсенето на мечтана работа:

1.Създайте си добре структуриран профил в LinkedIn.


За да имаш по-голям шанс да те забележат и да получиш мечтаната работа ще трябва да си направиш профил в LinkedIn. Статистически погледнато, много от персонала на фирмите, които се занимават с човешки ресурси имат профили в LinkedIn. Изградете си силен профил в LinkedIn чрез документиране на вашите професионални постижения и опит.

Бъдете сигурни, че сте изброили всички свои качества и умения. Те не само ще покажат на фирмите, че сте предприемчиви, но също така могат да покажат много други ваши качества, които ще впечатлят фирмите.

2.Връзки

След вашето завършване със сигурност трябва да сте изградили връзки и комуникации, които ще ви помогнат или сега или в бъдеще. Ако все още не сте, НАПРАВЕТЕ ГО!

Това може да наложи използването на Facebook, Twitter и други социални мрежи наложително. Повечето колежи и университети имат създадени групи и страници с бивши студенти, които вече жънат успехи. Опитайте да се докоснете до тях, да завържете контакт, защото може да са ви от полза.

Може да видиш тази статия, за да разбереш как да си по харесван!

 

3. Съберете стаж възможно най-бързо.

Друга тайна до стигането на крайната цел, а именно вашата мечтана работа е стажът. Един от най-добрите начини да покажете вашата мотивация е да се ангажирате и да намерите стаж в сферата на вашата длъжност. Докато летните стажове са страхотна идея, няма нищо по-добро от професионален стаж в престижна организация. Повечето от големите компании не могат да ви наемат направо от колежа, но е доста вероятно да ви предложат стаж без заплащане. Покажете заинтересованост и това може да е златна възможност за едно добро начало на вашата кариера, с която да се доближите до крайната цел.

never stop learning

4.Намерете добър учител, или поне добър наставник.

Осигуряването на такъв ще ви помогне много. Последните изследвания показват, че най-висок е процента на учениците посочили като техен ментор са именно родителите. След това в тази престижна класация се нареждат професори, учители, семейство и приятели.

Докато учителите, родителите, близки и други хора в обкръжението ви може да са изкушаваща опция, то вие със сигурност може да разширите този кръг. Намерете експерти и професионалисти, работещи в желаната от вас област. уверете се, че те са хората, от които искате да учите. В момента живеем в свят, в който може да си набавим неограничена информация. Направете проучване и ще видите колко много може да научите само с 2 кликвания на мишката.

„Вие пропуснахте 100% от опитите, които не направихте.”

5.Сертификат в индустрията, която искате да работите винаги би бил от полза

Въпреки, че винаги съм бил отрицателно настроен към тези хартийки, защото никой не им обръща внимание… Винаги един такъв сертификат би ви донесал позитиви, ако не в кандидатстването за работа, то от научето по време на курса. Много от завършващите мислят, че техните преподаватели ги подготвят за мечтаната работа. Реалността обикновено е много по-различна. За да избегнете ситуацията, в която ще бъдете стресиран и изплашен, то ти трябва да учиш допълнително. Един такъв курс би бил много полезен от към допълнителни умения.

You might also like
avatar
  Subscribe  
Notify of