Най-успешните кампании в IndieGogo за 2016 година

⏰ Време за прочит: 4 минути

2016 година е към своя край и след статията за Инна и поканата да стане част от Indiegogo решихме да ви представим класация с най-успешните кампании в платформата за групово финансиране. Самите Indiegogo излязоха през месец май с подобна статистика, но от тогава минаха 6 месеца и е време да я опресним. Ето ги и тях:

1. KAISR Original – 4,1+ милиона долара

KAISR Original
KAISR изображение от Gadget Flow

Това е може би най-добрия пример за успешна кампания извън технологичния сектор. KAISR, е холандски продукт, който прилича много на надуваем дюшек. Разликата е, че за да надуете KAISR е нужно само да го отворите и да го размахате за да го напълните с въздух. Супер лесно! Нестандартния му начин на надуване и форма го направиха един от най-viral продуктите на годината. Само за няколко месеца KAISR започнаха да бъдат отличителен белег на брандирани места по морето на компании като Lenovo например. Следващата година очакваме продажбите им да продължават да скачат. Въпреки, че могат да се използват навсякъде определено главното им предназначение е вместо шезлонг на плажа.

2. MATE – 4+ милиона долара

MATE eBike
MATE електрическо колело

MATE идва от Дания и е електрическо колело. Освен, че изглежда свежо също така може и редица неща. Например електрическия му мотор може да направи пробег от около 80 километра. Също така може да се движи със скорост от 35 км.ч. Достатъчно малко за да не се изисква някакъв лиценз за шофьор, но достатъчно много за да ви послужи в градска среда. За да възползвате максимално от батерията имате и USB порт за зареждане на вашите телефони. Имате си дори дисплей показващ всичко, което ви трябва от сорта на коя от седемте скорости сте и др. И ако до тук не сте се решили, че е за вас ще ви информираме, че можете и да го сгъвате за максимално лесна употреба. Безспорно това е кампанията, която ми направи най-голямо впечатление (лично мнение).

3. ONAGOfly – 3,5+ милиона долара

ONAGOfly
ONAGOfly изображение от Geekbuying

Sam Tsu от Делауеър има нагледно не много различната идея за малък дрон с името ONAGOfly. Тази идея му носи над 3 милиона долара. Малкия дрон, който създава може да ви следи докато карате колело, да му зададете откъде да мине и да снима. Също така може и дори докато сте някъде с приятели да му кажете просто да излети и да ви направи една снимка. Това става посредством 15 мегапикселовата камера снимаща дори FullHD видеа. Към всичко това включваме GPS навигация, интелигентно избягване на обекти, директен стрийминг на видео и още други. Единственият минус е само 15 минутния полет, но за дрон тежащ 140 грама е разбираемо.

4. Phazon – 2+ милиона долара

Phazon
Phazon безжични слушалки

Слушалките без кабел не са голяма новост. Първите слушалки тип тапи с повече функционалности бяха представени от Motorola още през 2014 година. Сега вече такива имат и Samsung, Sony, Apple, но Phazon се открояват с някои неща. Да започнем с едва ли не обещанието им, че няма да паднат от ушите ви. Свързването е чрез Bluetooth, можете да се обаждате и да не се притеснявате дори ако тренирате бокс. Въпреки всичко ако решите да слушате музика ще можете да го правите само между 4 и 6 часа. Да не забравим и факта, че дори можете да плувате с тях, което е супер! Всичко това е събрано в под 9 грамово устройство идващо с красив калъф за зареждане и пренасяне.

Надяваме се тези 4 примера за кампании да са ви били интересни и да са ви мотивирали и вие да създадете своя продукт.

You might also like
avatar
  Subscribe  
Notify of