Книги: Like a Virgin

⏰ Време за прочит: 2 минути

Има една дума, която може достатъчно добре да опише Virgin Group и това е „конгломерат“. За 46 години броят на компаниите собственост на ексцентричния милиардер Ричард Брандсън нарастнаха до над 400. Ричард като един активен човек и неповторим оптимист решава да предаде вижданията си за света. „Like a Virgin“е първата негова книга, която чета, но няма да е последната.

След прочита

За дългия си опит Ричард Брандсън има хиляди случки свързани с компаниите си. В „Like a Virgin“ е решил да разкаже максимално много от тях. А историите наистина са много. Всяка от тях заема средно по 3 страници.

Всъщност самата книга прилича повече на дневник, в който Ричард си е нахвърлил бележки когато по време на някое от многото си пътувания се е сетил за нещо определено. Разнообразието е голямо и можем да прочетем за създаването на първата компания от Virgin group, да преминем през гмуркания и космически пътувания и изведнъж пак да се озовем в началото с история за Virgin Records.

В „Like a Virgin“ има приятна изненада под формата на въпроси на хора от цял свят. Приятна е, защото част от въпросите, които си зададох преди да прочета книгата, бяха разнищени с логичен отговор подплатен с факти.

Важното е, че всичко води до определен извод, който ще се надигне във вас. Той е, че ако ще правиш нещо го прави за да си по-добрата алтернатива.

Оценка

В книгата малко ми дотегна няколко повторения на едни и същи неща, които не искам да пиша сега. Сигурно ще ги забележите. Това не значи, че книгата не си заслужава. Дори напротив. Книгата е лека и приятна за четене по време на път. В моя случай на път за Шотландия.

Всъщност в кратките разкази се крият наистина добри съвети, от които да се поучите (повече чисто човешки, а не толкова за самият ви бизнес). Препоръчвам и всъщност скоро ще си купя и първата му книга. Бих дал оценка 8 от 10.

Следваща книга: „Уволни шефа си“ от Джонатан Джей. Не забравяйте да прочетете и миналото попадение „Маверик“.

You might also like

Comments are closed.