Как всъщност мога да изкарам пари от YouTube?

⏰ Време за прочит: 5 минути

Неограничените пространства в интернет са дали възможност на милиони хора по света да си изкарват прехраната и да монетизират пари от YouTube, благодарение на своя талант, креативност или било то умение. Тук също обаче се допускат грешни стратегии и схващания на това, как всъщност се прави това.

Ако потърсите статии, където има статистика на сайтовете, от които се печели пари, то YouTube е на първо място в тази класация. И все пак, докато започнете да правите приходи от тази платформа, вие трябва просто да вярвате в себе си.

В действителност, за да започнете да правите пари от YouTube трябва да се поразровите малко по-дълбоко и да си създадете една наистина устоичива стратегия

Предизвикателствата за печелене на пари от YouTube

Митът на YouTube гласи нещо такова: Поствате няколко видеа, ангажирате зрителите,впечатлявате ги и след това идва частта с монетизацията и генерирането на пари от рекламите. Звучи много просто и лесно, но всъщност е много по-сложно. Общо взето това са думите, които ще чуете от хората успели в този бизнес, защото те ще търсят вашето внимание. Всеки човек търси начини за бързо забогатяване от интернет, но не всеки успява да си създаде достатъчно издръжлива стратегия, с която да го направи.

 

„Дори, ако рекламодателите си плащат прилични суми, за да популяризират своите продукти чрез видео реклами, само част от разходите отиват в джобовете на създателите“

 

С други думи, за всеки милион гледания вие ще прибирате по около 2 хиляди долара. Не се заблуждавайте, че това е лесна задача. Истинско предизвикателство си е да направите 1 милион гледания. Добрата новина тук е, че рекламите в YouTube не е единствената възможност за генериране на приходи за творчески личности, готови да работят здраво и да развиват реално бизнес плановете си.

Алтернативни решения за генериране на приходи в YouTube

С цел изкарване на хубави пари от YouTube, спрете да гледате платформи като Monetize. Вместо това вие трябва да мислите на YouTube като катализатор. Истинският начин да се правят пари от YouTube е да си набавите голяма аудитория, която да ви следи. В началото може да започнете с рекламиране на вашите клипове чрез страницата ви във фейсбук, където ще ангажирате вашите фенове постоянно с клиповете си. Сега ще разгледаме как стоят нещата след това и как да създадем масивна мрежа, която да ни носи приходи.

1.Продаване на собствени стоки в Shopify

Знете ли, че YouTube е втората по големина търсачка в света след Google? От маркетингова гледна точка няма смисъл да игнорирате този огромен ресурс. Един от най-добрите възможности за правене на пари е да използвате YouTube като продавате вашите собствени физически продукти.

Да предположим, че вече имате продукт за продаване. Можете да си създадете онлайн магазин като използате ресурса на Shopify, след което произвеждате клипове, които да впишете в нишата на вашия продукт. В края на клиповете, можете да сложите фраза, с която ще накарате вашите клиенти да отворят страницата с продуктите. С други думи Call-To-Action.
Има много други начини разбира се, но ако вашият продукт е добър и видеоклиповете са прости и приятни за гледане, то фунията ще работи почти всеки път.

Създаване на онлайн магазин с Shopify

2.Продавайте платени видеоклипове с Yondo

Ако целта ви всъщност е да правите пари от видеоклипове, има много по-добър вариант, отколкото просто да разчитате на приходите от рекламките в YouTube. Вместо това, насочете внимание към събирането на аудитория изграждането на търговска марка. Веднъж като сте създали репутация и започне генерирането на трафик към вашите собствени целеви страници, то вие може да продадете на зрителите си платено видео съдържание.

Един от най-добрите начини, за да направите това е като използвате платформата Yondo, която ви позволява да създадете свой собствен магазин, който продава видео съдържание с ваш собствен домейн. Опциите, които те предлагат са много. (плащане на гледания, месечни абонаменти и т.н.)

3. Директен трафик към партньорски връзки.

Партньорският маркетинг (Affiliate Marketing) очевидно е изключително популярен сред възможностите за изкарване на пари. Въпросът е, че толкова много търговци се възползват от тази услуга, а приходите изкарвани от тях са малко.

Вместо да се разчита на статични блогове за приканване на хората да кликат на партньорски връзки, опитайте да създадете оживен YouTube канал, който да използвате като катализатор. Тъй като интернет продължава да се движи към видеото като основна форма на съдържание.

 partnership-concept
4. Привлечете спонсорство

Ако се учите от най-успешните YouTube потребители, ще забележите спонсорите и рекламите, които имат в своите видео клипове. В повечето случаи сумата на приходите от спонсорствата е значително повече от приходите, които получавате от рекламите в YouTube. ( В същото време вие все още генерирате приходи от рекламите, така че с тази опция вие ще имате два източника на доходи от едно и също видео.)

5.Мислете и бъдете креативни

Можете ли да направите истински пари от YouTube? Абсолютно! Смятате ли, че може да генерирате огромен доход само от приходи на базата на реклами? Вероятно не. Вместо това, трябва да се определи начина, по който можете да използвате мрежата на YouTube, за да стигнете до вашите потоци от приходи.

You might also like
avatar
  Subscribe  
Notify of