Екипът на Тръмп

екипът на Тръмп
⏰ Време за прочит: 5 минути

Безспорно едно от събитията на 2016 бе избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ. И въпреки огромният скептицизъм на голяма част от американския народ и останалата част от света, първите назначения на новия президент определено са впечатляващи.

 

Екипът на Тръмп

И ако сте се чудили кой е част от екипът на Тръмп, то това е правилната статия за Вас. Ще разгледаме съветниците на един от най-влиятелните хора в света, които макар да не са били свързани с политика в миналото, са невероятни лидери и хора успели в своите начинания.

 

майк пенс

Вицепрезидентът на Тръмп – Майк Пенс

Майкъл Ричард „Майк“ Пенс е роден на 7 Юни 1959 година. В момента е губернатор на щата Индиана а от 20 Януари догодина ще е 48-ят вицепрезидент на Америка, част от екипът на новоизграният държавен глава – Доналд Тръмп.  Роден и израстнал в Кълъмбъс, Индиана, Пенс е завършил Hanover College  , след което получава диплома по право от  Indiana University Robert H. McKinney School of Law. Политическата му кариера започва през 1988 и 1990, когато на два пъти губи шанса си да стане част от Конгреса. За период от 5 години, Пенс е радио и телевизионен водещ. През 2000 е избран за член на Конгреса и представител на Индиана в Камерата на представителите за цели 13 години.  Бъдещият вицепрезидент се възприема като принципен идеолог и консервативен републиканец.

Политиката на Майк Пенс

Един от големите успехи на Майк Пенс е въведенето от него най-голямо намаление на данъците в историята на Индиана. Освен това той настоява за повече средства за образователните инициативи и продължава да увеличава бюджетния излишък на държавата.

Въпреки това, той също се забърква в няколко противоречия. След подписване на Закона за свободата на вероизповеданията, Пенса среща ожесточена съпротива от умерените членове на неговата партия, бизнес средите и LGBT застъпниците. Принуден  е да подпише допълнитекен законопроект действащ като поправка, предназначена за защита на LGBT хората.

Въпреки всичко казано, вярваме че Майк Пенс ще е една от най-ярките личности в екипът на Тръмп. Със сигурност ни очакват интересни години и една нова Америка начело с Тръмп и Пенс.

[mks_button size=“large“ title=“5 лесни начина за ангажираност феновете си в социалнитe мрежи“ style=“rounded“ url=“http://markethink.bg/2016/07/10/5-%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B0%D0%B6%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%B2-%D1%81%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BC/“ target=“_blank“ bg_color=“#e89435″ txt_color=“#FFFFFF“ icon=““ icon_type=““ nofollow=“1″]

Останалият екип

Рекс Тилерсон

Рекс Тилерсон

Държавен секретар

Рекс Уейн Тилерсон (роден на 23 Март, 1952) е американски инженер и бизнесмен,  председател на Exxon Mobil Corporation, считана за една от шестте най-големи компании в света. Тилерсон има бакалавърска степен по строително инженерство от University of Texas at Austin. Началото на кариерата му в Exxon започва през далечната 1975, а 13 години по-късно той става управител на централното производство на компанията в САЩ. Президент е на Exxon Yemen Inc и Esso Exploration and Production Khorat Inc през 1995. След цели 11 години е избран и за председател и главен изпълнителен директор на Exxon.

Американецът е на 24 място в класацията на Forbes за най-влиятелните хора в света и е известен с близките си отношения с президентът на Русия Владимир Путин.

 

Стивън Мюшин

Стивън Мнучин

Секретар на Министерството на финансите

Стивън Търнър Мнучин (роден на 21 Декември 1962) е бивш инвестиционен банкер и инвеститор в така наречените „Hedge“ фондове. Образованието си завършва в университета в Йейл, като веднага след това започва работа в най-желаната от всички банкери инвестиционна банка в света – Goldman Sachs. След упорити 17 години в банката, Мнучин достига до място в управителния комитет. Въпреки това през 2002, той напуска, като в периода след това  усилено се занимава с основаването на редица хедж фондове. По време на финансовата криза, закупува IndyMac, американска банка, базирана в Калифорния. Като главен изпълнителен директор и председател, той успява да възроди банката под името OneWest Bank, като дори успешно я продава на CIT Group през 2015 г. Интересен факт е че, заедно с другите инвеститори купуват банката за 1.5 милиона, а през 2015 активите и са оценени на близо 40 милиона, 14 от които са депозити.

Докато Мнучин възражда банката, той сериозно инвестира и в Холивуд. Неговата Dune Entertainment започва да подпомага с финансиране Fox през 2006. Той е част от популярните франчове – X-men, Аlvin and the Chipmunks, но безспорно най-голям успех му носи най-успешният филм на всички време – Avatar.

Със сигурност Стивън Мничин е един от най-брилятните удари в екипът на Тръмп. С натрупаните близо 24 трилиона дълг, Америка определено има нужда от човек, точно като бившият инвестиционен банкер.

Да споменем също:

Разбира се екипът на Тръмп е огромен, но няма как да пропуснем да споменем хора, като Джеймс Матис, който влиза като министър на отбраната. Матис е пенсиониран генерал от морската пехота на САЩ, известен с участията си в голям брой от американските акции в средния изток. Джев Сешънс, който ще бъде глава на Министерството на правосъдието и е младши сенатор в шата Алабама.  Секретар по вътрешната сигурност ще бъде известният Джон Кели, също генерал от морската пехота на Америка. Целият екип на Тръмп може да видите тук.