Екипът на Тръмп

⏰ Време за прочит: 5 минути

Безспорно едно от събитията на 2016 бе избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ. И въпреки огромният скептицизъм на голяма част от американския народ и останалата част от света, първите назначения на новия президент определено са впечатляващи.

 

Екипът на Тръмп

И ако сте се чудили кой е част от екипът на Тръмп, то това е правилната статия за Вас. Ще разгледаме съветниците на един от най-влиятелните хора в света, които макар да не са били свързани с политика в миналото, са невероятни лидери и хора успели в своите начинания.

 

майк пенс

Вицепрезидентът на Тръмп – Майк Пенс

Майкъл Ричард „Майк“ Пенс е роден на 7 Юни 1959 година. В момента е губернатор на щата Индиана а от 20 Януари догодина ще е 48-ят вицепрезидент на Америка, част от екипът на новоизграният държавен глава – Доналд Тръмп.  Роден и израстнал в Кълъмбъс, Индиана, Пенс е завършил Hanover College  , след което получава диплома по право от  Indiana University Robert H. McKinney School of Law. Политическата му кариера започва през 1988 и 1990, когато на два пъти губи шанса си да стане част от Конгреса. За период от 5 години, Пенс е радио и телевизионен водещ. През 2000 е избран за член на Конгреса и представител на Индиана в Камерата на представителите за цели 13 години.  Бъдещият вицепрезидент се възприема като принципен идеолог и консервативен републиканец.

Политиката на Майк Пенс

Един от големите успехи на Майк Пенс е въведенето от него най-голямо намаление на данъците в историята на Индиана. Освен това той настоява за повече средства за образователните инициативи и продължава да увеличава бюджетния излишък на държавата.

Въпреки това, той също се забърква в няколко противоречия. След подписване на Закона за свободата на вероизповеданията, Пенса среща ожесточена съпротива от умерените членове на неговата партия, бизнес средите и LGBT застъпниците. Принуден  е да подпише допълнитекен законопроект действащ като поправка, предназначена за защита на LGBT хората.

Въпреки всичко казано, вярваме че Майк Пенс ще е една от най-ярките личности в екипът на Тръмп. Със сигурност ни очакват интересни години и една нова Америка начело с Тръмп и Пенс.

[mks_button size=“large“ title=“5 лесни начина за ангажираност феновете си в социалнитe мрежи“ style=“rounded“ url=“http://markethink.bg/2016/07/10/5-%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B0%D0%B6%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%B2-%D1%81%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BC/“ target=“_blank“ bg_color=“#e89435″ txt_color=“#FFFFFF“ icon=““ icon_type=““ nofollow=“1″]

Останалият екип

Рекс Тилерсон

Рекс Тилерсон

Държавен секретар

Рекс Уейн Тилерсон (роден на 23 Март, 1952) е американски инженер и бизнесмен,  председател на Exxon Mobil Corporation, считана за една от шестте най-големи компании в света. Тилерсон има бакалавърска степен по строително инженерство от University of Texas at Austin. Началото на кариерата му в Exxon започва през далечната 1975, а 13 години по-късно той става управител на централното производство на компанията в САЩ. Президент е на Exxon Yemen Inc и Esso Exploration and Production Khorat Inc през 1995. След цели 11 години е избран и за председател и главен изпълнителен директор на Exxon.

Американецът е на 24 място в класацията на Forbes за най-влиятелните хора в света и е известен с близките си отношения с президентът на Русия Владимир Путин.

 

Стивън Мюшин

Стивън Мнучин

Секретар на Министерството на финансите

Стивън Търнър Мнучин (роден на 21 Декември 1962) е бивш инвестиционен банкер и инвеститор в така наречените „Hedge“ фондове. Образованието си завършва в университета в Йейл, като веднага след това започва работа в най-желаната от всички банкери инвестиционна банка в света – Goldman Sachs. След упорити 17 години в банката, Мнучин достига до място в управителния комитет. Въпреки това през 2002, той напуска, като в периода след това  усилено се занимава с основаването на редица хедж фондове. По време на финансовата криза, закупува IndyMac, американска банка, базирана в Калифорния. Като главен изпълнителен директор и председател, той успява да възроди банката под името OneWest Bank, като дори успешно я продава на CIT Group през 2015 г. Интересен факт е че, заедно с другите инвеститори купуват банката за 1.5 милиона, а през 2015 активите и са оценени на близо 40 милиона, 14 от които са депозити.

Докато Мнучин възражда банката, той сериозно инвестира и в Холивуд. Неговата Dune Entertainment започва да подпомага с финансиране Fox през 2006. Той е част от популярните франчове – X-men, Аlvin and the Chipmunks, но безспорно най-голям успех му носи най-успешният филм на всички време – Avatar.

Със сигурност Стивън Мничин е един от най-брилятните удари в екипът на Тръмп. С натрупаните близо 24 трилиона дълг, Америка определено има нужда от човек, точно като бившият инвестиционен банкер.

Да споменем също:

Разбира се екипът на Тръмп е огромен, но няма как да пропуснем да споменем хора, като Джеймс Матис, който влиза като министър на отбраната. Матис е пенсиониран генерал от морската пехота на САЩ, известен с участията си в голям брой от американските акции в средния изток. Джев Сешънс, който ще бъде глава на Министерството на правосъдието и е младши сенатор в шата Алабама.  Секретар по вътрешната сигурност ще бъде известният Джон Кели, също генерал от морската пехота на Америка. Целият екип на Тръмп може да видите тук.

 

 

You might also like
avatar
  Subscribe  
Notify of