Гугъл ъпдейта Опосум

0
⏰ Време за прочит: 4 минути

Преди 5 години, със сигурност никой не е подозирал каква ще бъде силата на контент маркетинга в днешни дни. Да създаваш садържание, което хората обичат е нещо изключително. Правилното структуриране на страниците ви, може да ви изтреля на първо място в Гугъл, а това от своя страна да покачи продажбите на бизнеса ви в пъти.

Но да не се отклоняваме от основната тема на статията. Ще си говорим как тихомълком и без много шум, най-популярната търсачка в света изкара новият си ъпдейт с изненадващото име “Опосум”. Какво точно представлява Опосум ъпдейта на Гугъл и как да спечелите от обновленията, ще разберете в следващите редове.

Гугъл ъпдейта Опосум

Името

Crash

Разбира се, ще започнем с името, което създава известна полемика. Защо точно опосум? За разлика от предишни обновления с имена като панда и пингвин, опосумът определено не е толкова сладък и пухкав.

Дефиницията е дадена от собсвеникът на LocalVisibilitySystem.com Фил Розек. Той дава идеята за името, воден от факта, че много от собствениците на бизнеси си мислят,че списъците на Google My Business са завършени, а това съвсем не е така.  Те просто са филтрирани.

В крайна сметка,  името на Гугъл ъпдейта Опосум, трябва да ви накара да си мислите за нещо, което се преструва на умряло, а всъщност не е. Странна логика, но ще видите, че има смисъл във всичко това.

Какво всъщност представлява Гугъл ъпдейта Опосум?

Eddie

Да си дойдем на думата. Още от 1 Септември 2016, се забелязаха известни промени в ранкинга на част от сайтовете. Някои от тях изненадващо подобриха класирането си, докато други се смъкнаха от челните позиции, без да знаят защо се случва това.

Всъщност, това обновление е насочено към локалните и по-малки бизнеси, които не са насочени към глобалния пазар.

Най-облагодетелствани от промените, са бизнесите, които се намират в близост до рамките на големите градове, но не попадат в границите им.

Много пъти, компаниите страдат от това, че са непосредствено до големия град, но не попадат териториално в границите му.

Опосум ъпдейтът прави точно това. Той изравнява шансовете на фирми които са в района на София, със тези които са в пределите на столицата. Такъв е и примера с компанията свързана с проектиране и електроизграждане МегаЕл.

sofiq

Тя се намира в Казичене, но благодарение на Гугъл ъпдейта Опосум, ще има равен шанс със всички остасналите компании, занимаващите се със същото, но намиращи се в София.

IP-адресите вече са важни!

Както знаете, в миналото само ключовата дума имаше значение. Това вече не е така. Опосум ъпдейта на Гугъл,  ще черпи информация от IP-адресите на потребителите.

Причината е все по-нарастващото търсене от мобилни устройства. Така дори и на път, всеки ще има възможност да получи най-добрите резултати за ресторант наблизо, например.

Повече разнообразие при търсене на ключови думи и фрази

О, да! Всяка малка думичка има значение. Нека видим какви са резултатите, ако напишем “ресторанти София” .

restoranti sofiq

Със сигурност знаете тази имена.

Каква обаче е промяната ако добавим “център” към “ресторанти София”?

resotranti centur

 

Три съвсем различни резултата! С новият си Опосум ъпдейт, Гугъл продължават да работят, за това да дават най-точните резултати на своите клиенти. Така разбира се помагат и на всички бизнеси.

Заключение:

За разлика от повечето големи ъпдейти, “Опосум” влияе предимно на местния бизнес.

Ако бизнесът ви е  насочен към глобалния пазар, то тези промени няма да ви засегнат по никакъв начин.

Обновленията са прекрасни както за търсещите потребители, така и за малките местни бизнеси, които вече имат своят шанс, дори да се намират малко по-далеч от големите градове.

Ако притежавате такъв бизнес, то сега е момента сериозно да се замислите за SEO представянето си. И да го подобрите!

Не е изключено да открием и още нови неща свързани с “Опосум”, понеже както знаем Гугъл не обичат да анонсират главните си промени.

You might also like
avatar
  Subscribe  
Notify of

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy