Гугъл ъпдейта Опосум

Гугъл ъпдейта Опосум
⏰ Време за прочит: 4 минути

Преди 5 години, със сигурност никой не е подозирал каква ще бъде силата на контент маркетинга в днешни дни. Да създаваш садържание, което хората обичат е нещо изключително. Правилното структуриране на страниците ви, може да ви изтреля на първо място в Гугъл, а това от своя страна да покачи продажбите на бизнеса ви в пъти.

Но да не се отклоняваме от основната тема на статията. Ще си говорим как тихомълком и без много шум, най-популярната търсачка в света изкара новият си ъпдейт с изненадващото име „Опосум“. Какво точно представлява Опосум ъпдейта на Гугъл и как да спечелите от обновленията, ще разберете в следващите редове.

Гугъл ъпдейта Опосум

Името

Crash

Разбира се, ще започнем с името, което създава известна полемика. Защо точно опосум? За разлика от предишни обновления с имена като панда и пингвин, опосумът определено не е толкова сладък и пухкав.

Дефиницията е дадена от собсвеникът на LocalVisibilitySystem.com Фил Розек. Той дава идеята за името, воден от факта, че много от собствениците на бизнеси си мислят,че списъците на Google My Business са завършени, а това съвсем не е така.  Те просто са филтрирани.

В крайна сметка,  името на Гугъл ъпдейта Опосум, трябва да ви накара да си мислите за нещо, което се преструва на умряло, а всъщност не е. Странна логика, но ще видите, че има смисъл във всичко това.

Какво всъщност представлява Гугъл ъпдейта Опосум?

Eddie

Да си дойдем на думата. Още от 1 Септември 2016, се забелязаха известни промени в ранкинга на част от сайтовете. Някои от тях изненадващо подобриха класирането си, докато други се смъкнаха от челните позиции, без да знаят защо се случва това.

Всъщност, това обновление е насочено към локалните и по-малки бизнеси, които не са насочени към глобалния пазар.

Най-облагодетелствани от промените, са бизнесите, които се намират в близост до рамките на големите градове, но не попадат в границите им.

Много пъти, компаниите страдат от това, че са непосредствено до големия град, но не попадат териториално в границите му.

Опосум ъпдейтът прави точно това. Той изравнява шансовете на фирми които са в района на София, със тези които са в пределите на столицата. Такъв е и примера с компанията свързана с проектиране и електроизграждане МегаЕл.

sofiq

Тя се намира в Казичене, но благодарение на Гугъл ъпдейта Опосум, ще има равен шанс със всички остасналите компании, занимаващите се със същото, но намиращи се в София.

IP-адресите вече са важни!

Както знаете, в миналото само ключовата дума имаше значение. Това вече не е така. Опосум ъпдейта на Гугъл,  ще черпи информация от IP-адресите на потребителите.

Причината е все по-нарастващото търсене от мобилни устройства. Така дори и на път, всеки ще има възможност да получи най-добрите резултати за ресторант наблизо, например.

Повече разнообразие при търсене на ключови думи и фрази

О, да! Всяка малка думичка има значение. Нека видим какви са резултатите, ако напишем „ресторанти София“ .

restoranti sofiq

Със сигурност знаете тази имена.

Каква обаче е промяната ако добавим „център“ към „ресторанти София“?

resotranti centur

 

Три съвсем различни резултата! С новият си Опосум ъпдейт, Гугъл продължават да работят, за това да дават най-точните резултати на своите клиенти. Така разбира се помагат и на всички бизнеси.

Заключение:

За разлика от повечето големи ъпдейти, „Опосум“ влияе предимно на местния бизнес.

Ако бизнесът ви е  насочен към глобалния пазар, то тези промени няма да ви засегнат по никакъв начин.

Обновленията са прекрасни както за търсещите потребители, така и за малките местни бизнеси, които вече имат своят шанс, дори да се намират малко по-далеч от големите градове.

Ако притежавате такъв бизнес, то сега е момента сериозно да се замислите за SEO представянето си. И да го подобрите!

Не е изключено да открием и още нови неща свързани с „Опосум“, понеже както знаем Гугъл не обичат да анонсират главните си промени.